Lathrometanastis

Τέχνη – Ανατροπή – Δημιουργία

ΑΣΤΕΓΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΤΡΑ… 09/02/2012

Filed under: ΣΧΟΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ — lathrometanastis @ 10:02 πμ

Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων.

Ήταν άλλος ένας ανώνυμος, αμελητέος, παράπλευρη απώλεια.

Κι’ όμως η σύντομη και τηλεγραφική ανακοίνωση του θανάτου ενός συνανθρώπου μας από το κρύο είναι η ισχυρότερη απόδειξη για την αλητεία της εκκλησίας και των «φιλανθρωπειών» της, των νεοφιλελεύθερων ναζί που μόνο με ανθρώπινο αίμα ανεβάζουν τους χρηματιστηριακούς τους δείκτες, αλλά και για τις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας που έχει απωλέσει την ικανότητα να συμπάσχει, να συγκινείται, να αυτενεργεί.

Αντιγράφω από το indymedia:

Να σημειωθεί, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν βρέθηκε τυχαία στο νοσοκομείο. Πριν από μερικές ημέρες είχε μεταβεί εκεί, προφανώς επειδή αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί στα Εξωτερικά Ιατρεία, αφού τον εξέτασαν, έκριναν απαραίτητη την παραμονή του για νοσηλεία στο ΠΓΝΠ. Την Τρίτη το πρωί του έδωσαν εξιτήριο. Ο άνθρωπος αυτός, για λόγους που δεν είναι γνωστοί -ενδεχομένως, επειδή δεν διέθετε τα χρήματα, ώστε να αγοράσει ένα εισιτήριο λεωφορείου και να επιστρέψει στην Πάτρα ή επειδή αντιμετώπιζε κάποια νοητική στέρηση κ.λπ.- παρέμεινε μία ολόκληρη μέρα στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου. Το αποτέλεσμα είναι, λίγο – πολύ, γνωστό, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη το πέρασε εκτεθειμένος στο κρύο. Βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης νεκρός από υπάλληλο που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου.

Από το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, με τον πλέον τραγικό τρόπο, η απουσία δομών πρόνοιας ή ενός φορέα που θα μεριμνούσε για συνανθρώπους μας που ζουν στο δρόμο και αναζητούν φαγητό στα σκουπίδια. Τη στιγμή που ένας άνθρωπος πεθαίνει από το κρύο, πολλοί άλλοι βρίσκουν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια κι ετοιμόρροπα σπίτια τρεφόμενοι με σκουπίδια, ο δήμαρχος της Πάτρας ενδίδει στις πιέσεις των αρχηγών των καρναβαλικών πληρωμάτων, ώστε να λάβουν αυτά μεγαλύτερη επιχορήγηση από το δήμο. Το φετινό Καρναβάλι θα μας στοιχίσει μόνο 6,4 εκ. ευρώ.

Ο δήμαρχος κι ο υπεύθυνος της φιέστας (Ηλίας Γρηγόρης), αμφότεροι «σύντροφοι» της Δημοκρατικής Αριστεράς, δηλώνουν περιχαρείς που το φετινό Καρναβάλι έχει το μικρότερο μπάτζετ απ’ όλες τις υπόλοιπες χρονιές (πέρυσι κόστισε 17, 5 εκ. ευρώ). Να αναφερθεί, τέλος, ότι οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, που πρόσκεινται σε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. ασκούν δριμεία κριτική στον δήμαρχο για τον χαμηλό φετινό προϋπολογισμό του Καρναβαλιού!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s