Lathrometanastis

Τέχνη – Ανατροπή – Δημιουργία

42η ! ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑΣ 07/03/2011

Filed under: ΡΑΤΣΙΣΜΟς,ΣΧΟΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ — lathrometanastis @ 5:12 μμ

Άκουσα πριν λίγο, στις ειδήσεις των 6, τις δηλώσεις της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου για τους απεργούς πείνας: Την ύστατη αυτή ώρα όπου διανύουμε την 42η ημέρα αγώνα, η κυρία αυτή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, δεν είπε ούτε μια λέξη για νομική φόρμουλα διεξόδου, δεν κατέθεσε καμία νέα πρόταση της τελευταίας στιγμής. Αντί γι’ αυτό περιορίστηκε να ζητήσει «ψυχραιμία από όλους» (;) και πρότεινε την  «ανθρωπιστική»  μεταφορά των απεργών πείνας σε νοσοκομεία. Παραθέτω και την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης:

Η κυβέρνηση οδηγεί τα πράγματα στα άκρα

Μαρτίου 7, 2011

Λύση ζωής τώρα για τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

«Από ιατρική και ανθρωπιστική άποψη τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Χρειάζεται ευαισθησία, υπευθυνότητα και ευελιξία από την πολιτεία. Η απώλεια ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τον πολιτισμό και τη δημοκρατική ευαισθησία του Ελληνικού λαού .Τώρα η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να δώσει λύση για να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή. Με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο μπορεί να παραχωρήσει άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.»

Εμμ. Καλοκαιρινός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Γ. Μπασκόζος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Την ώρα που η τραγωδία της Σούδας αποδεικνύει εκ νέου ότι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της Ελλάδας απαξιώνει τη ζωή και οδηγεί σε απονενοημένα διαβήματα, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών απεργών πείνας μπαίνει στη 42η μέρα. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, βρισκόμαστε στη σημείο που η υγεία τους κρέμεται από μια κλωστή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους συμβεί το οτιδήποτε.

Ακόμα όμως και αυτή τη στιγμή της κρίσης, η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της στρουθοκάμηλου και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με επικοινωνιακές στρατηγικές παραπλάνησης της κοινωνίας. Τι νομίζουν ότι μπορούν να πετύχουν με τη συκοφάντηση των αλληλέγγυων; Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι ακόμα και αν κάμπτονταν οι αλληλέγγυοι (που δεν κάμπτονται βέβαια), η απεργία θα συνεχιζόταν στο βαθμό που δεν δινόταν ικανοποιητική λύση για τους μετανάστες; Δεν αντιλαμβάνονται ότι παρουσιάζοντας τους μετανάστες σαν άβουλα παιδάκια που άγονται και φέρονται, δείχνουν πόσο βαθιά τους περιφρονούν και πόσο ρατσιστικά τους αντιμετωπίζουν; Και δεν βλέπουν ότι θρυμματίζεται η δημόσια εικόνα των διαφόρων «κυβερνητικών κύκλων» μιας και δεν μπορούν να συντονίσουν με επάρκεια ούτε καν την εκστρατεία λάσπης: τα μισά παπαγαλάκια καταγγέλλουν τους αλληλέγγυους ότι δεν αφήνουν τους μετανάστες να φάνε, τα άλλα μισά διαπιστώνουν ότι οι απεργοί τρώνε, και ο Πάγκαλος καλεί τα ΜΑΤ να τους πλακώσουν όλους στο ξύλο.

Θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά: Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο, διέξοδο ζωής για τους μετανάστες και όλη την κοινωνία.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε μαζική συμμετοχή στη:

Μηχανοκίνητη πορεία της Τρίτης 8 Μάρτη (Μουσείο, 5:00 μμ)

Πορεία αλληλεγγύης της Παρασκευής 11 Μάρτη (Μουσείο, 6:00μμ)

Αθήνα, 7 Μάρτη 2010

Advertisements
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s